Skapa SPF-pekare

En SPF-pekare används för att minska risken att någon missbrukar er domän för spamming. Se mer här: Wikipedia SPF

Det enklaste sättet att upprätta en korrekt SPF-pekare är att gå efter någon av de många bra sidor som skapar dessa. Här använder vi https://xnode.org/page/SPF_Record_Creator

En enkel SPF-regel som passar de flesta behov är att man fyller i sidan såhär:
spfguide1
Om du fyller i den exakt som ovan och trycker på "create" så får du upp följande:
"v=spf1 a mx ptr a:mail-hub.space2u.com -all"

Om du endast kör space2us mailservrar för din mailhantering ska din SPF-pekare se ut såhär:

"v=spf1 include:include.space2u.com"
Det enda undantaget är om du använder andra servrar för att skicka mail med din domän (nyhetsbrevstjänst, webshop som ligger hos extern leverantör eller din internetleverantörs mailservrer) så måste du ange dessa på samma fält som mail-hub.space2u.com, du anger fler adresser med mellanslag som avdelare (exempelvis "mail1.space2u.com mail2.space2u.com" utan "").

När du angett alla servrar och tryckt på Create så har du fått ditt SPF-record som du ska lägga in. För att lägga in detta så går du till www.space2u.com och klickar på Logga in, välj Kontoadministration och logga sen in där med dina uppgifter. När du har loggat in så kan du gå till DNS och vidare till TXT-pekare. Välj sen (om möjligt) rätt domän ur dropdownmenyn och sen klickar du på "Lägg till ny TXT-pekare". Lämna fältet host tomt och låt TTL stå på det som den är. Klistra sen in den sträng du fick i "Text:" och klicka på "Lägg till TXT-pekare".

Om du inte får något fel så är din SPF-pekare nu klar och förutsatt att din domän pekar till Space2us DNS-servrar så kommer SPF-recordet vara aktivt på din domän.