Nytt epostkonto i Android

Inled med att starta mailklienten på din Android-enhet (vanligen under Inställningar -> Epost).

and2

I första steget ska du välja typ av konto. I vissa fall måste du först välja "Annat" om inte POP / IMAP dyker upp direkt. Vanligast för mobiler är IMAP och det är den vi rekommenderar, men det går även bra med POP. Skillnaden mellan dessa två är att IMAP alltid är ansluten till servern och kollar mailen direkt där medans POP regelbundet hämtar ner mailen till enheten för att läsa. IMAP kräver alltså alltid internetaccess för att fungera.

and1

I nästa steg fyller du i din epostadress och lösenordet, sen klickar du på Manual setup / Manuell inställning.

and3

I nästa steg ska du fylla i dina uppgifter. Ditt username och password bör vara ifyllda från början, men annars är det din epostadress och lösenordet för detta som ska anges. På IMAP-server anger du den mailserver du har hos oss (du kan hitta den här genom att klicka på Din server eller  i dina papper från oss). Port ska vara 993 med IMAP och 995 med POP3 och Security Type ska vara SSL. IMAP Path prefix lämnas som den är.

and4

På sista steget sätter du upp utgående mail. Servern ska vara samma som du angav för inkommande, port ska vara 465 och Security type är SSL. Bocka för "Require sign-in" och fyll i din epostadress och lösenordet för denna. Sen är det bara klicka Next och det ska vara klart.

Om det inte fungerar så kan du behöva starta om telefonen.