Nytt epostkonto Mac OS X Mail v 4.6

För att skapa ett nytt konto i Mac Mail så följer du nedan steg (Mail -> Inställningar på svenska versionen):

ny-mm1
Klicka en på plustecknet nere till vänster:

ny-mm2
Fyll i ditt visningsnamn, din epostadress samt lösenordet som din epostadress skapades med:

ny-mm3

Fyll sedan på med informationen du fick för ditt epostkonto. Du kan välja antingen POP eller IMAP som kontotyp. Vet du inte vilken server du har kan du hitta detta här:

ny-mm4

Fyll även i informationen om utgående server:

ny-mm5
Efter detta så trycker du på Fortsätt och sen klar. Ditt konto är nu skapat, men det behövs en inställning till, så klicka på det nyskapade kontot och gå till Utgående server, välj Redigera SMTP-server lista:

ny-mm6
Gå sen till Avancerat, ändra port till 465, aktivera SSL samt slå på Autentisering = Lösenord, samt ange din epostadress och lösenordet.

ny-mm7
Porten för utgående med SSL ska vara 465.
Tryck sen på Ok, du kan stänga kontorutan och välja att spara när den frågar efter detta. Ditt nya epostkonto är nu skapat.