Start Webb PHP Varför kan jag inte använda filuppladdning från ett PHP skript?

Varför kan jag inte använda filuppladdning från ett PHP skript?

Det beror på att PHP är satt i safe_mode, dvs ett php skript kan inte ändra filer för andra än användaren det själv kör som och filuppladdningsfunktionen lagrar den temporära filen i en tempkatalog med webserverns användare som ägare.

Lösningen är att använda move_uploaded_file funktionen i php

(http://se.php.net/move_uploaded_file)

move_uploaded_file ($sourcepath, $destinationpath);

observera att katalogen ni vill flytta filen till måste ha 777 rättigheter