Start Webb Allmänt Webb Är det något jag behöver tänka på angående filnamn när jag lägger upp filer på webservern?

Är det något jag behöver tänka på angående filnamn när jag lägger upp filer på webservern?

Linux-servrar gör till skillnad från windows-servrar skillnad på stora och små bokstäver i filnamn, för enkelhetens skull bör ni bestämma er för att använda genomgående gemener eller versaler i filnamnen.

ÅÄÖ och andra "udda" tecken fungerar men bör för enkelhetens skull undvikas, rekommenderat är att använda A-Z,a-z,0-9 samt "-" och "" vid namngivning av filer.

Som suffix går både .htm och .html bra att använda.

Har ni kontotypen Windows så gör servern inte skillnad på stora eller små bokstäver.