Start Webb Allmänt Webb Spelar det nån roll om jag döper index filen till index.htm eller index.html?

Spelar det nån roll om jag döper index filen till index.htm eller index.html?

Apache (Linux-konto) letar efter indexfiler i en katalog i följande ordning:

index.html
index.htm
index.php
index.shtml
index.jsp
index.php3
index.phtml
index.wml
index.wmls

Om inte index.html finns så söker den efter index.htm osv neråt i listan.

IIS (Windows-konto, Steg2 eller högre som krav) letar efter indexfiler i en katalog i följande ordning:
default.htm
default.asp
index.htm
index.html
iisstart.htm
default.aspx

Den första påträffade filen enligt denna ordning visas sedan i webläsaren, om ingen av dessa filer påträffas visas ett felmeddelande (403 forbidden).