Start Webb Allmänt Webb Varför måste jag ange användarnamn/lösenord två gånger innan jag kommer in på en lösenordsskyddad si

Varför måste jag ange användarnamn/lösenord två gånger innan jag kommer in på en lösenordsskyddad si

Det beror på att när man anger adressen som http://www.doman.se/privat så blir webservern tvungen att expandera den adressen till http://www.doman.se/privat/ för att det ska bli rätt, nånting man inte tänker på i vanliga fall.

Här gör det dock att webläsaren inte skickar med login&lösen när den försöker komma åt http://www.doman.se/privat/, vilket leder till att du får upp login prompten igen.

Om du anger http://www.doman.se/privat/ från första början som url i browsern, eller ändrar länken du försöker följa till det så försvinner problemet.